Muut ta­pah­tu­mat

PISTEKERHO

Pistekerho- eli ryhmä toimistolla
Yhdistyksessä alkaa uusi vertaisoppimisen ryhmä, jossa hypistellään yhdessä pistekirjoitusta. Ryhmässä jokainen voi oman tasonsa mukaan lukea ja kirjoittaa pisteillä. Pääasiassa koetamme selviytyä sormituntumalla, mutta tiukanpaikan tullen voimme ottaa silmän avuksi. Ryhmä on tarkoitettu näkövammaisille.

Jokainen tulee ryhmään itse asettamiensa tavoitteiden kanssa. Tsempataan toinen toisiamme opettelemaan pistekirjoitusta, piste pisteeltä! Pistekirjoitus voi jollekulle olla myös mukava harrastus, tämä ryhmä on sellaiseen juuri sopiva.

Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset Katja Kuusela ja Anne-Laure Janssen. Ohjaajilla on mukanaan pari pistekirjoituskonetta ja runsaasti lukumateriaalia. Jos sinulla on oma pistekirjoituskone ja haluat harjoitella erityisesti kirjoittamista, ota kone mukaan. Ne, joilla ei vielä ole omaa konetta voivat lainata ohjaajien koneita paikan päällä.

Kevään ryhmäkerrat:
keskiviikko 30.1., 27.2. 27.3., 8.5. aina kello 17.00 – 19.00 yhdistyksen toimistolla osoitteessa Linnankatu 32, Oulu.

Ilmoittautumiset kokoontumisviikon maanantaihin mennessä. yhdistyksen toimistolle puhelin 08 - 311 5653 tai yhdistys(at) ppnry.net

Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiasi kahvitarjoilua varten.
Pitkämatkalaisille yhdistyksen jäsenille korvataan matkakuluista 10 euroa ylimenevä osa halvimman matkustustavan mukaan, kuitteja vastaan. Matkakuluasioista voi kysyä toiminnanjohtaja Teija Kaikkoselta.

Tervetuloa mukaan pistekirjoituksen ihmeelliseen maailmaan!

Kuvailutulkatut elokuvat ja ohjelmat

Vuoden 2019 ensimmäiset kuvailutulkatut elokuvat ovat Klaus Härön mestari ja Miia Tervon Aurora. Kuvailutulkkauksen kuulee omasta älylaitteesta MovieReading-sovelluksen kautta missä tahansa elokuvateatterissa.
 
Palkitun ohjaajan Klaus Härön elokuva TUNTEMATON MESTARI saa ensi-iltansa 4.1.2019. Tuntematon mestari on tarina ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka yrittää viimeisen kerran todistaa kykynsä niin itselleen kuin lähimmäisilleen. Päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka.
 
https://nordiskfilm.fi/talta-nayttaa-klaus-haron-tuntematon-mestari-elokuvan-traileri-ja-juliste-on-julkaistu/
 
 
Toinen alkuvuodesta kuvailutulkattuna elokuvateattereihin saapuva elokuva on Miia Tervon AURORA. Elokuva on Tervon omaperäisellä äänellä kerrottu komediallinen rakkaustarina, jossa etsitään toiselle vaimoa ja löydetään vahingossa jotain aivan muuta. Elokuvan päärooleissa ovat Jussi-palkittu Mimosa Willamo (Aurora) ja ohjaajanakin tunnettu näyttelijä Amir Escandari (Darian). Muissa rooleissa nähdään muun muassa Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali.
 
https://nordiskfilm.fi/palkitun-elokuvantekija-miia-tervon-ensimmainen-pitka-elokuva-lappiin-sijoittuva-rosoinen-romanttinen-komedia-paaosissa-mimosa-willamo-ja-amir-escandari/

 
Elokuvan kuvailutulkkauksesta Kulttuuripalvelun sivuilla
 
http://www.kulttuuripalvelu.fi/kuvailutulkkaus/elokuvat


HUOM.

Yle on tehnyt näkövammaisten lukuisista palautteista johtuen takinkäännöksen vuodentakaiseen
 linjavetoon: jatkossa kaikki kuvailutulkkaukset löytyvät myös Areenasta.

Linkki kuvailutulkattuun Tuntematon sotilas -sarjaan:

https://areena.yle.fi/1-4664161


Lumikurssi Oulussa 8. - 10.2.2019

Tervetuloa viettämään vauhdikas, antoisan tehokas ja luminen opaskoirakoiden harjoitusviikonloppu Ouluun 8.-10.2.2019. Kurssilla harjoitellaan ahkerasti peesareiden ja kouluttajien kanssa lumisessa Oulussa niin keskustassa kuin laitamilla koirakon yhteistyötä ja tarkkuutta hioen
 
Kurssille saapuu kaikilta Suomessa olevilta opaskoirakouluilta kouluttajat, mukanaan tehokkaat treenivinkit ja tottelevaisuus harjoitteet. Lisäksi tutustumme BlindSquareen ja saamme vinkkejä koirien sekä ihmisten kehonhuoltoon fysioterapeutti-koirahierojan opastuksella.
 
Majoitus: Scandic Station Oulu (Kajaaninkatu 17, Oulu), Sis. Aamupala, asiakas sauna ja internet.
 
Viikonloppukurssille ovat etusijalla Pohjois-Suomen opaskoirakot ja jos paikkoja jää ovat muualtakin Suomesta koirakot tervetulleita harjoittelemaan lumen keskelle pohjoiseen. Kurssille otetaan 10-12 koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Kurssin hinnat:
 
Opaskoirayhdistyksen jäsen, Pohjois-Suomi 140€
Opaskoirayhdistyksen jäsen, muu Suomi 170€
Muut 200€
 
Kurssihinta sisältää majoituksen 2hh huoneessa, ruokailut, välipalat ja muun kurssin ohjelman. Lisämaksu yhden hengen huoneesta 60€/kurssiviikonloppu. Matkakorvaukset opaskoirayhdistyksen ohjeistuksen mukaisesti jäsenille.
 
Ilmoittautuminen loppunut
 
Lisätietoa : Pohjois-Suomen peesari yhteyshenkilölle Merille, meri.peuhkurinen(at)hotmail.com tai 040-833 5047.
 
Tapaamisiin Oulussa! t. Meri

Fysioterapeutti AMK, Hevos- ja koirahieroja, Centered Riding-ohjaaja (Level 1)
Independent Forever Business Owner

Meri Peuhkurinen
040- 833 5047
meri.peuhkurinen@hotmail.com
https://meripeuhkurinen.wordpress.com/

"If it doesn`t make you smile, change it!"