Muut ta­pah­tu­mat

Sokeainviikolla (vko 46) tapahtuu!

Maanantaina 12.11. ja tiistaina 13.11. klo 12-19 yhdistyksemme käsityöntekijät ovat myymässä tuotteitaan Zeppeliinin Keskustorilla. Esillä on myös yhdistyksemme sekä NKL:n työntekijä Sinikka Mäntyjärvi esittelee Näkövammaistenliiton toimintaa.

Keskiviikkona 14.11. porinakahavilassa, yhdistyksen toimistolla klo 13-15, vierailee Heidi Siira. Hän tulee kertomaan Väitöskirjansa tutkimuksesta, joka käsittelee kuntouksen hyötyjä iäkkäiden näkövammaisten arjessa.

Lauantaina 17.11. järjestetään sääntömääräinen syyskokous, Oulun Teatterilla klo 15 alkaen. Linkki kokousmateriaaliin http://ppnry.net/jasentiedote/toimistotiedottaa/kokouskutsu

KUVAILUTULKATUT ELOKUVAT JA OHJELMAT

MovieReading -sovellukseen kuvailutulkatut elokuvat syksyllä 2018

Mari Rantasilan ohjaama lastenelokuva Puluboin ja Ponin leffa sai ensi-iltansa kuvailutulkattuna 3.8.

https://www.finnkino.fi/event/302643/title/puluboin_ja_ponin_leffa/

Iina Terhon voimauttava, burleskiakin käsittelevä dokumentti Full of Love -Pakomatka pakastimesta tulee ensi-iltaan Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla 21.9. Elokuvateatterilevitykseen se tulee marraskuussa.

https://hiff.fi/elokuvat/full-of-love-pakomatka-pakastimesta/

Aleksi Salmenperän romanttinen komedia Tyhjiö saa kuvailutulkattuna ensi-iltansa 28.9. Tyhjiö kertoo parisuhteista, taiteesta, onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Pääosia näyttelevät Laura Birn ja Tommi Korpela.

https://www.finnkino.fi/event/302712/


Arto Halosen Takaisin valoon -elokuva on kuvailutulkattu MovieReading -sovellukseen. Elokuvan on kuvailutulkannut Pipsa Toikka.  Se saa ensi-iltansa 19.10.2018.
Takaisin valoon kertoo suomalaisnaisesta, jonka vapaus riistetään. 25-vuotias Marissa käy läpi uskomattoman taistelun pysyäkseen hengissä, selviytyäkseen turvaan - ja lopulta säilyttääkseen ihmisyytensä. Elokuvan tarina kertoo ihmiskaappausten hämärästä maailmasta, sekä sieltä selvinneen työläästä prosessista koota minuutensa uudelleen, samoin kuin koko ihmisyytensä pala palalta. Traumaattisen kokemuksen jälkeen voi Marissan mielestä päästä valoon, kun ei jää kiinni vihaan ja katkeruuteen.
Elokuva on lajityypiltään dramatisoitu dokumenttielokuva, eli se liikkuu sekä dokumentti- että fiktioelokuvan ilmaisualueilla.

https://www.finnkino.fi/event/302826/title/takaisin_valoon/

Kuvailutulkkausta televisiossa ja Yle Areenassa

Alustavasti Ylen kuvailutulkkaustuotannoista:
Uusi Muumi-sarja lähetetään kuvailutulkattuna televisiosta helmikuussa 2019. Sarja käsittää 13 jaksoa. Kuvailutulkkauksen kuulee digiboksin hollanti-äänivalinnan kautta. Yle pyrkii siihen, että kaikki kuvailutulkkaus on kuunneltavissa myös Yle Areenan kautta.

Uutinen Muumi-sarjasta:

https://yle.fi/uutiset/3-9901349

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva lähetetään viiden jakson sarjana itsenäisyyspäivän tienoilla. Sarja sisältää viisi 50 minuuttista jaksoa.
Lasten Joulukalenteri mahdollisesti kuvailutulkataan, mutta neuvottelut ovat kesken.

Suomenkielistä kuvailutulkkausta Netflix-palvelussa

Netflixistä löytyy Sorjonen-sarja suomeksi kuvailutulkattuna. Levitysyhtiö on tuottanut Netflixiin Sorjosen kuvailutulkattuna, koska Netflix priorisoi niitä tuotantoja, joihin on tehty kuvailutulkkaus. Yle hyödyntää mahdollisesti tätä jo tehtyä kuvailutulkkausta, kun lähettää sarjan.

Kuvailutulkkausta DocPointissa
DocPoint-festivaalilla 28.1.-3.2.2019 järjestetään näkövammaisten ryhmälle kuvailutulkattuja erikoisnäytöksiä Suomen Kulttuurirahaston tuella. 

Kuvailutulkkauksesta Kulttuuripalvelun nettisivuilla

Kulttuuripalvelun nettisivujen kuvailutulkkaus-tiedotusta on pyritty kehittämään. Sivulta löytyy nyt mm. listaus Suomessa kuvailutulkatuista elokuvista ja televisio-ohjelmista ja ääni- ja videomateriaalia. 

http://www.kulttuuripalvelu.fi/kuvailutulkkaus